По извонредно големиот интерес за повикот за апликации за Skopje street and art gallery 2, ЈУ Младински културен центар одлучи да го зголеми бројот на автори кои ќе изработуваат дела кои ќе се реализираат во рамки на проектот „Градот убав или Skopje street and art gallery 2“ во катната гаража „26-ти Јули”.

Избрани се следните артисти:

Андреј Павлов

Блаже Атанасков

Владимир Илиевски

Владимир Милиќ

Гоце Илиевски

Дејан Давчевски

Драган Китановски

Ивана Мојсовска

Ирина Атанаскова – Цоневска

Максим Димитров

Марјан Димиќ

Марко Вујисиќ

Тамара Забазноска

 

Организатори на овој проект се Младинскиот културен центар и Град Скопје.
Проектот е дел од програмата CreArt (Network of Cities for Artistic Creation).

 

 

 

 

 

ЈУ Младински културен центар

www.mkc.mk