По неколкумесечна пауза, Планетариумот при МКЦ освежен со нов тим предавачи е повторно отворен за публика.

Договорете ја вашата групна или индивидуална посета на единствениот Планетариум во земјата, на info@mkc.mk, или sonja@mkc.mk.
За да се одржи предавање во Планетариум, потребни се минимум 20 лица.
Ценовник:
Посета на претшколска група на Детски креативен центар и Планетариум – 50 денари
Посета на школска група на  Детски креативен центар и Планетариум – 70 денари
Посета на Планетариум – 70 денари
Посета на Планетариум преку туристичка агенција – 60 денари
Роденден во Планетариум – 1500 денари