Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ 2019

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам, по повод „Светскиот ден на планината“, на 18.12.2019 (среда) во МКЦ Кино Фросина со почеток во 19:00 часот, организира годишни презентации со следната:

ПРОГРАМА:

19:00 – Презентација на комисија за скајранинг при ФПСМ
19:20 – „Хималаи – Мера Пик“ (Горан Николоски)
19:40 – „Матерхорн траверс“ (Сашо Митев)
20:00 – „Дуфуршпиц и Вајсхорн“ (Александар Кирковски)
20:20 – „Брзински на Аконкагва“ (филм на Горан Вуќиќ)
20:45 – Доделување признанија за високогорски успеси
Влез слободен.

Сподели