За затворање на CINEDAYS 2018 на 18 ноември ја најавуваме белградската „супергрупа“ Шкртице!
По нив во бифе МКЦ музика пушта словенечкиот DJ Yanoosh aka.Ohm Fat

Билети во претпродажба по цена од 250 денари преку продажната мрежа на MkTickets или на Билетарница МКЦ.
18.11.2018
МКЦ Скопје
22:00
Cinedays Festival of European Film

Škrtice е своевидна „супер група“ составена од предводникот Зоран Костиќ – Цане (Партибрејкерс). Својот деби истоимен албум го објави во декември 2016 година, а оваа година изданието доби и свое винил издание.
Покрај легендарниот фронтмен на Партибрејкерс во групата членуваат и Владимир Колариќ (Велики Презир), Борис Младеновиќ (Јарболи), Данило Луковиќ и Бошко Мијушковиќ (Straight Mickey And The Boyz).
Нивниот албум може да се опише како психоделичен, сиров, остар со многу емоции, искрен осврт на животот, кој се случува околу нас и во нас.
Жанровски гледано, Шкртице може да се опишат како бенд што фузира панк, new wave, рок, па дури и hard core.
Шкртице за прв пат гостуваат во Скопје, уникатнa прилика да се види Цане надвор од Партибрејкерси:)
Едно е сигурно Шкртице се одличен бенд во живо.

После Шкртице, во бифе МКЦ, музика пушта словенечкиот DJ Yanoosh aka.Ohm Fat.
https://www.mixcloud.com/yanoosh/
https://soundcloud.com/ohmfat

Сподели