Мултимедијална изложба чиј куратор е Кервин Вилијамсон, со визуелни уметници од Њујорк и од Скопје (Ешли Г. Гарнер, Кервин К. Вилијамсон, Лени Гелева, Мелани Димитровска, Горан Димов, Никола Џилвиџиев).

„Постоиме во нашите симулации дефинирани од нашата сила, ограниченост, перцепцијата за нас и за другите. Во модерниот свет каде што дигиталниот свет лебди над реалниот, постојаните дигитални реплики се клучот на новата иднина. Во тој случај симулакрумот е создаден, не е само копија на оригиналот. Станува вистина сам по себе, хиперреален. Нурнати сме во прецесијата на симулакрумот, што претходи и одредува што е реалност. Низ визуелна уметност и поезија, презентирајќи не вистина, туку начин на гледање, сфаќаме дека можеме да се промениме“.

Сподели