FUCK FOR FOREST - 86′ - Полска, Германија - 2012

Сценарио: Michał Marczak, Łukasz Grudziński
Режисер: Michał Marczak
Снимател: Michał Marczak
Монтажа: Dorota Wardȩszkiewicz
Музика: Marcin Masecki
Продукција: Mikołaj Pokromski, Michał Marczak
Копродукција: Sarita Sharma, Artur Liebhart

Награди/номинации:
WARSAW INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, Poland – best documentary film
POLISH FILM AWARDS, Poland – nomination for best polish film
DOC FEST, UK
INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM, Netherlands
SXSW FILM FESTIVAL, USA

Синопсис:
Сместена во Берлин, организацијата Fuck For Forest е една од најнеобичните добротворни организации во светот. Водена од идејата дека сексот може да го промени светот, оваа невладина организација собира пари за еколошки цели преку продажба на домашно направени еротски филмови на интернет. Дени го открива овој неохипи свет на изобилство и радост, каде што сексуалната слобода станува едно со глобалниот алтруизам и ѝ се приклучува на акцијата. Од улиците на Берлин до длабоките шуми на Амазон, овие активисти ги здружуваат силите за да купат парче шума и да ги спасат домородците од болните апетити на Западот.

Билети:
Претпродажба: 100 ден. по вечер
На каса: 100 ден. за 1 филм
На каса: 150 ден. за 2 филма

Сподели