Дебатниот филмски клуб ЛАЛЕ ви прикажува: РАНИ ТРУДОВИ на режисерот Желимир Жилник од 1969 г.
Заедно со WR Мистерија на организмот на Душан Макавејев, Рани трудови е најконтроверзниот филм од таканаречениот црн бран во поранешна Југославија. Филм кој беше забранет за прикажување во ЈУ, а доби Златна мечка во Берлин истата година. Во главните улоги: Миља Вујановиќ и Богдан Тирнаниќ.

Сподели