Оваа година, неколку денови од Светската недела на вселената ги посветуваме на небесните тела и многу повеќе од тоа…

Заедно да го посетиме планетариумот и да доживееме прекрасно визуелно предавање на тема сонце, ѕвезди, соѕвездија, планети, видливост од нашиот град, како и од други атрактивни набљудувачки точки на планетата Земја.

Билетите се достапни на билетарницата на МКЦ.
Цената за еден билет е 150 денари.

Распоред на предавања:

6.10. (Недела)
Предавање за деца (6-8год.) од 18:00 ч.
Детско предавање (9-12год.) од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

7.10. (Понеделник)
Предавање за деца (9-12год.) -од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

8.10. (Вторник)
Предавање за деца (6-8год.) од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

10.10. (Четврток)
Предавање за деца (6-8год.) од 19:00 ч.
Предавање за деца (9-12год.) од 20:00 ч.
Предавање за возрасни од 21:00 ч.

Предавањата се со ограничен број, земете го вашиот билет навреме! Се гледаме во планетариум :)

Сподели