DOGVILE

Миксер хаус, Белград;
Студентски културен центар, Нови Сад;
Фаст форвард, Белград

Сценска адаптација на сценариото на филмот Догвил на Ларс Фон Трир

режисер: Kokan Mladenović
играат: Branislav Trifunović, Milica Majstorović, Milica Janevski
музичари: Andrijana Belović (вокал и клавијатури); Jamal Al Kiswani (саксофон); Marko Grubić (композитор, бас гитара и семплови).

 

Театарската адаптација на истоимениот филм на Ларс фон Трир ја следи приказната на Грејс која  бегајќи од гангстери, наоѓа засолниште во навидум идиличниот град наречен Догвил. Исфрустрираноста, тесноградоста и агресија на жителите на оваа идеализирана заедница бргу ќе излезат на виделина и Грејс ќе стане жртва на оние на кои таа  сакаше да им помогне и во чија хуманоста и добрината веруваше.

Времетраење: 90’

Продуцент: Ivan Lalić
Композитор: Marko Grubić
Костимограф: Tatjana Radišić
Видео: Uroš Timotijević, Milica Dimitrijević, Bojana Andrić, Dina Vuković, Katarina Ivakić
Дизајнер на звук: Dejan Lalić
Дизајнер на светло: Mile Buturović
Осветлител: Slobodan Cvetković
Реквизитер: Saško Krstev
Поддржано од: Sokoj

Сподели