Една од омилените соработки на МКЦ, десеттото издание на Makedox, млад и ретко авангарден фестивал на креативен документарен филм .

И оваа година дел од програмата на Makedox во МКЦ:

23.8. петок
18:00 – ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА И МЛАДИ

19:00 - НИЗ ОБЈЕКТИВОТ НА КОПНЕЖОТ
Roze Simonovska, МК, 2019, 21′
            ЗАВЕШТАНИЕ БАУХАУС
Niels Bolbrinker, Thomas Tielsch, DE, 2017, 2′

24.8. – сабота
18:00 - АНИМИРАНИ ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА ОД 5 ДО 55 ГОДИНИ, 60′

19:00 - СКОПСКА СИТУАЦИЈА
Anastasija Pavlovska, МК, 2019, 20′
            КРАЛЕВИТЕ
Iván Osnovikoff, Bettina Perut, CL, DE, 2018, 78′

25.8. – недела
18:00 - АНИМИРАНИ ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА ОД 5 ДО 55 ГОДИНИ, 60′

19:00 - ПАЛЕЦ ГОРЕ
Marija Mateska, МК, 2019, 20′
            ЗOШТО СУМ ОВДЕ?
Mieko Azuma, Susanne Mi-Son Quester, DE, 2018, 65′

26.8. – понеделник
18:00 - МАНАКИ – ПРИКАЗНА ВО СЛИКИ
Robert Jankuloski, MK, 2019, 70′

19:30 - БОГОВИТЕ ОД МОЛЕНБЕК
Reetta Huhtanen, FI, BE, DE, 2019, 73′

27.8. – вторник
19:00 - ЛОГ АУТ
Ramona Monja Kochishka, МК, 2019, 30′
            ЌЕ ТАНЦУВАМ ЗА ТЕБЕ
Katarzyna Lesisz, PL, 2018, 18′
            ПО ПАТОТ НА КЛАВЕТО
Lidija Mojsovska, MK, 2019, 60′

28.8. – среда
22:30 - МЕДЕНА ЗЕМЈА
Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska, МК, 2019, 85′

 

Целата програма на фестивалот погледнете ја на овде.

Сподели