КОНЕЧНО, официјален датум и место за ПРОМОЦИЈА на МАКЕДОНСКА РОК ЕНЦИКЛОПЕДИЈА !!!!!
8.5.2018 (вторник) / 20:00 / СКОПЈЕ / Плато пред МКЦ

Цена на Енциклопедијата на самата промоција ќе биде 2,300 денари.

Bookstore Release Date – 9.5.2018 (За цената во книжарниците, музичките продавници и други продажни места – дополнително ќе известиме).

Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) – ПРВ ТОМ
Издавач: Corpus Delicti Records
Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски
Тираж: 1000 примероци

333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ
Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ
Околу 400 црно-бели фотографии

Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop, world music, pop-rock, punk, heavy metal, reggae, ska……….
• A4 формат
• тврд повез со обвивка
• црно бел принт со колор насловна
• приближно 500 страници
• повеќе од 400 фотографии

ПРИЈАТЕЛИ, ПОДДРЖУВАЧИ, МУЗИЧАРИ, ПОЧИТУВАЧИ НА СОПСТВЕНАТА МУЗИЧКА ИСТОРИЈА, ЧУВАРИ НА КУЛТУРНОТО БОГАТСТВО… ја очекуваме вашата поддршка за капиталното дело: „Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018), Прв Том“.
ПРВИТЕ 500 примероци се limited edition, своерачно нумерирани и потпишани, со бонус македонска CD компилација (History of Macedonian Punk/HC Vol.1 1979-2001) + налепница.

Цена на ден на промоција: 2,300 денари

Сподели