наслов на оригиналот:
MAD FOREST
од Керил Черчил

Драма од Романија

Режија: Нина Николиќ
времетраење: 95 мин.

…Одевме кон тенковите… Ме фаќаше паника – но кога си со други луѓе продолжуваш да одиш! …Потоа видов студенти како пеат носејќи знамиња со дупка во средината, и помислив: Ова е крајот!

Играат:
Петар Арсовски, Кристина Леловац, Благој Веселинов, Стефан Вујисиќ, Нина Деан, Билјана Јовановска, Мартин Јорданоски, Владимир Лазовски, Нина Максимова, Владимир Петровиќ, Кристиjан Светиев

Актери на видео:
Синоличка Трпкова, Васил Зафирчев, Дарја Ризова, Снежана Стамеска

…повеќе

 

 

Сподели