Нови граници во скијањето, бруталните и најстрмни алпски падини во листата на младиот скијачки феномен Jérémie Heitz. Тој се постави пред сопствениот предизвик да ги скија петнаесте најстрмни алпски врвови над 4.000 метри, во само два ски-сезони. За да го реализира тоа потребна беше огромна физичката издржливост, ментална сила и брзина. Тој ја постави новата граница во freeriding-от.

Дел од програмата:
- Презентација на турно искачувања и искуства од Шар Планина – Маја Мухиќ
- Премиерно, фрирајд филм за Шар Планина – Мики Саздовски

Карти на билетарницата во МКЦ, цена 150 денари.

Сподели