Креативни работилници за млади на возраст од 13 до 17 години
1. Ликовни работилници:
ликовна уметност, инсталација во простор, стрип
предавач: Доротеј Нешовски, ликовен уметник
термини:
10 ноември, од 17:00 до 19:00 часот
17 ноември, од 13:00 до 16:00 часот
21 ноември, од 19:00 до 21:00 часот
Пријавување на: nesovskidoro@gmail.com

2. Креативно пишување:
сценарио за краток филм, драмски текст, сценарио за стрип
предавач: Билјана Црвенковска, писателка и сценарист
термини:
10 ноември, од 17:00 до 19:00 часот
17 ноември, од 13:00 до 16:00 часот
24 ноември, од 13:00 до 16:00 часот
пријавување на: biljana.crvenkovska@gmail.com

локација: Детски креативен центар, МКЦ, Скопје
Работилниците се БЕСПЛАТНИ. Бројот на учесници е ограничен.

Одржувањето на работилниците е поддржано од Град Скопје и овозможено од Детскиот креативен центар во МКЦ.

Сподели