Пријавувањето е започнато!

Право на учество во натпреварувањето имаат учесници над 7 години старост. Ова се потврдува со приложување на увид оригинал важечки документ за идентификација (пасош, здравствена легитимација или ученичка книшка со фотографија) при верификација на учеството на главниот турнир.

Турнирот се игра во екипи во пет члена со една замена (optional), стандарден формат од 5 на 5. Играчите се задолжени да понесат свој маус, тастаура, слушалки и сопствен акаунт на Steam.

Бројот на пријавени тимови е ограничен на 16. Во моментот кога бројот на тимови ќе го достигне капацитетот (16), сите други тимови што ќе бидат пријавени ќе бидат ставени на листа за чекање доколку некој од веќе пријавените тимови откаже или е дискфалификуван.

Се игра според следните правила:
Draft – Captains Mode
- Се фрла паричка пред играта, тимот што ќе победи одбира страна или прв pick.
- Од моментот на позиционирање и сетапирање тимовите имаат 5 минути да се конектираат во даденото lobby, во спортивно ќе бидат казнети со намалено време на draft.

Форматот на играње ќе биде во групи од по 4 тима. Сите партии ќе бидат bo2 и првите два тима продолжуваат понатаму. Во случај на tie-breaker ќе се игра bo1 помеѓу двата тима. Во playoff ќе се игра bo1, и финалето ќе биде bo3.

Group stage – 22 март, од 16:00 до 00:00
- 16:00 до 18:00
- 18:00 до 20:00
- 20:00 до 22:00
- 22:00 до 00:00

Group stage – 23 март, од 10:00 до 00:00
- 10:00 до 12:00
- 12:00 до 14:00
- 14:00 до 16:00
- 16:00 до 18:00
- 18:00 до 20:00
- 20:00 до 22:00
- 22:00 до 00:00

Playoffs + finals – 24 март, од 10:00 до 00:00
- 10:00 до 12:00
- 12:00 до 14:00
- 14:00 до 16:00
- 16:00 до 18:00
- 18:00 до 20:00
- 20:00 до 22:00
- 22:00 до 00:00

Цената за учество е 500 денари од екипа! Плаќањето се врши во М3DS најдоцна до 21 март (четврток, 16:00 часот). Доколку не уплатите на време ќе бидете дисквалификувани.

Пријавувањето се врши на следниот линк:
https://goo.gl/forms/1NbpZvvmBG3dM4lH3

НАРАДИ!
Прво место – 18.000 денари
Второ место – 10.000 денари
Трето место – 5.000 денари

Сподели