Концерт во Планетариум

Драги пријатели, време е за нова планeтариумска дразба на сетилата.

Così e Così [Canada] – Live Performance

Понеделник, 26 март, 20:30.
Планетариум, МКЦ.

Così e Così е мултидисциплинарен соло проект на Vincent Ferrari, музичар и поет, кој живее и работи во Монтреал, Канада. Così e Così користи импровизирани звучни експерименти и хипнотичката ритмика за да создаде комплексни поп песни и ambient drone композиции втемелени во изразито интимна лирика. Неговите енигматични живи перформанси, хипер-емотивни и физички захтевни како за публиката, така и за самиот артист, се инспирирани од автори како Genesis P-Orridge, Yves Tumor, Alan Vega, и David Lynch.
Овој настап е дел од неговата европска турнеја на која го промовира најновиот албум ‘Impermanence In The Time Of Heavens’, 2LP издание за Euphonic Recordings.

https://cosiecosi.bandcamp.com/
https://cosiecosi.tumblr.com/
https://soundcloud.com/cosiecosi

Билетите во строго ограничен број (60) се достапни на билетарницата на МКЦ по цена од 150 денари (во претпродажба) и 200 денари (на ден на настанот). Побрзајте.

Сподели