Драги пријатели, започнува нова сезона на музички дружби во Планетариум. Планот е следен, се собираме мало друштво и го слушаме Future Days на CAN. Како и вообичаено, планетариумската навигација ќе биде во сигурните раце на Даниел Анастасов.

Четврток, 5 октомври, 21 часот. Планетариум, МКЦ.

Билетите чинат 100 денари и се достапни на билетарницата на МКЦ. Капацитетот на планетариумот е строго ограничен. Побрзајте.

Future Days (1973) е петтиот студиски албум на германските пионери CAN. Последен албум заедно со Kenji Damo Suzuki.

All tracks written by Holger Czukay, Michael Karoli, Jaki Liebezeit, Irmin Schmidt and Damo Suzuki.

Сподели