„Во светот на индивидуализам и потрошувачка, како се сака? Како се заборава сопственото „јас”, кога тоа е сè што си научил? Како се излегува од зоната на удобност, осаменост и анонимност? Како да се опуштам, кога може да ме стегнеш ? Не почнаа ли да ни горчат љубовните сокови?

“69″.

И има ли воопшто се уште природни сокови?“

режија: Веселин Димов (Бугарија)

играат: Македонка Илиевска, Златко Митрески

продукција: ТЕАТАР „ПИ“
премиера: 20.12.2013

* работена според едночинките „Важен ручек“, „Газот на мајка ти“, „Зборот на Б“ и „Направено за жена“ од Ален Бол.

 

Сподели