„Во годината кога се слават сто години од смртта на големата сликарка посакавме да потсетиме на нејзиното уметничко и животно дело.
Сакаме да се занимаваме со традицијата што не е минато, туку континуитет. Да го поврземе тоа што е денес со тоа што било вчера и со тоа што ќе дојде. Традицијата, всушност е визија, сила и квалитет да се создаде нешто добро во времето во кое се живее и создава“.

режија: Драгана Јовановиќ
играат: Драгана Јовановиќ, Катарина Митиќ Павловиќ / Братислава Милиќ
музика: Бора Дуриќ
костими: Дејан Гогиќ
видео: Бане Илиќ
дизајн на светло: Дејан Митиќ

Сподели