Дали имавме револуција или пуч? Кој пукаше на 21.? Дали пукаше војската или припадниците на Секуритате маскирани во војнички униформи? И најважно од се’, се бореа ли меѓусебно терористите и војската или само се преправаа? И во чија корист?

Работена по драмскиот текст:
MAD FOREST
Драма од Романија

Автор: Керил Черчил
Режија: Нина Николиќ
Косимограф: Ивана Каранфиловска Угуровска
Композитор: Александар Пејовски
Сценограф: Јане Чаловски
Дизајн на светло и видео: Ѓорѓи Клинчаров

Играат:
Sвезда Анѓеловска, Петар Арсовски, Благој Веселинов, Стефан Вујисиќ, Нина Деан, Билјана Јовановска, Мартин Јорданоски, Владимир Лазовски, Нина Максимова, Владимир Петровиќ, Кристиан Светиев
Актери на видео: Синоличка Трпкова, Васил Зафирчев, Дарја Ризова, Снежана Стамеска

Следни изведби: 6. и 7. декември МКЦ 21:00

Премиера: 23. Октомври 2014 МКЦ 21:00

* за претставата има обезбедено превод на англиски јазик

 

Сподели