Ве повикуваме на проекција и дебата по филмот WHISKY на режисерскиот тандем од Уругвај, Juan Pablo Rebella и Pablo Stoll. Филмот е од 2004 год. во текот на која победи дури на 27 фестивали низ светот.
Среда, 25 февруари МКЦ, џебно кино во 20 ч. Влезот е слободен!
- Ако некој филм е наградуван и во Токио и во Кан и во Мексико, тоа зборува за неговата универзална уметничка димензија.
Гостин на дебатата е СИМЕОН – МОНИ ДАМЕВСКИ.

Сподели