Театарската трупа ГНЕВ ве кани на првата реприза на претставата ВРЕМЕ НА ЗАБАВА, работена според четири едночинки на Харолд Пинтер.

Режија, адаптација и дизајн: ЗОЈА БУЗАЛКОВСКА
Асистент на режија: ДРАГАНА СТОЈЧЕВСКА
Извршен продуцент: ПАВЛЕ ИГНОВСКИ
Makeup: ИГОР ПЕТРЕСКИ
Премиера: МОТ 2015

ИГРААТ:
Офицерот, Николас, Гавин – АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ
Началникот, Виктор, Тери – ВЛАДИМИР ПЕТРОВИЌ
Човекот со качулка, Ники, Џими – ДЕНИЗ АБДУЛА
Младата жена, Дасти – НИНА МАКСИМОВА
Џила, Лиз – ВИРЏИНИЈА РИСТЕСКА
Шарлот – СИМОНА СПИРОВСКА
Постарата жена, Мелиса – АНГЕЛА СТОЈАНОВСКА
Затвореникот, Фред – БЛАГОЈЧО СТОЈАНОВ
Стражарот, Даглас – ГОРАН НИКОВ
Човекот со куче – ВАСКО КОСТОВСКИ
Доберманот – АКИРА
и
Балерината – проф. д-р МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА (универзитетски професор по правни науки и експерт за човекови права на ООН)

Сподели