zgЕвропска изложба “The Third space” курирана од Јованка Попова.
Учество на 15 уметници од мрежата, презентација на 22 мај во Загреб

Шестата европска изложба на CreArt, “The Third space” ќе биде презентирана во павилјонот Местровиќ, домот на Хрватската асоцијација на визуелни уметници, во Загреб, на 22 мај. “The Third space” покажува уметнички практики што го рефлектираат „идентитетот“ во релација со заедницата, и со заедницата како сисоним за место на солидарност.
Учествуваат: Sara Alves (Aveiro); Zach Mitlas (Clermont-Ferrand); Niccolò Masini (Genoa); Rasma Noreikytė and Monika Zaltauskaite (Kaunas); Victoria Hyam (Liverpool); Renata Poljak and Vlasta Delimar (HDLU-Zagreb); Waldemar Tatarczuk (Lublin); Sophie Dubosc and Marie – Margaux Bonamy (Rouen); Maria Tinaut (Valladolid); Gjorgje Jovanovik and Oliver Musovik (Skopje); Samuel Mello (Lecce).

 

ZGCreArt партнери, Арткомас отвора нов конкурс за двојна изложба, „Техно-илузија“.
Презентација во Каунас (Литванија) во септември

CreArt партнерите во Каунас, Арткомас, отвора нов конкурс за за двојна изложба, „Техно-илузија“, во која кураторот Ремигиус Венкус ќе селектира два проекта: еден од уметник од мрежата и еден локален уметник. Изложбата ќе се одржи во галијата Ars et Mundus во периодот меѓу 11 септември и 10 октомври. Повеќе информации овде.

 

CreArtСредба на CreArt партнерите во Ваљадолид
Третиот годишен собир на CreArt партнерите ќе се одржи во Ваљадолид, на 16 мај, со претставници на сите градови од CreArt мрежата. На собирот ќе се разгледуваат програмите за 2020 година.