12096134_1079137945429618_3705070618054640989_n

ФЕСТИВАЛИ, СТОЈ – НАПРЕД МОТ

Заврши 40то, јубилејно издание на фестивалот МОТ.
Пренесуваме дел од рецензиите за дел од претставите и фестивалот.
Ви благодариме на сите што бевте дел од јубилејот!

Дневник
30.09
автор: Лилјана Грџо Дамовска
ФЕСТИВАЛИ, СТОЈ – НАПРЕД …

Повеќе ...
PMG Collective - Borjan Sandrevski

УБАВО СКОПЈЕ СО „ЗЕМЈОТРЕС“ И МКЦ

Превземено од: Утрински весник
Автор: Тина Иванова

Младинскиот културен центар и „Земјотрес“ му дадоа на Скопје убав лик.

„Скопје, конечно, стана град“ беше реченицата која одвреме-навреме како ехо пристигнуваше до нашите уши од …

Повеќе ...

СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

ИЗБРАН НАШИОТ ПРОЕKТ ЗА СВЕТСKАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

превземено од dnevnik.mk (3.12.2013)
автор: Весна И. Илиевска

Седуммина реномирани архитекти со проектот „Наоди“ ќе ја претставуваат Македонија на 14. по …

Повеќе ...
efterklang_mkc01

Efterklang во „Фросина“:

Efterklang во „Фросина“: Природен спој на простор и време

превземено од kulpop.mk (12.11.2013)
автор: Александар Саздовски

—-

Бендовите најчесто не се потресуваат каде настапуваат. Најголем дел од нив ниту можат да си дозволат таков …

Повеќе ...