m.ubavkova

ВИЗУЕЛНОТО ГОВОРИ

Кон изложбата ,, Портрет и личност“ на Марина Убавкова, отворена во Галерија МКЦ на 18.01.2020г.

Младинскиот културен центар, како и изминатите, така и оваа година, осми пат по ред новата сезона …

Повеќе ...
medena-zemja

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов доби две номинации за Оскар, за најдобар документарец и за најдобар странски филм. Ова е првиот македонски филм …

Повеќе ...
gjorgji dinev

ГОВОРОТ НА ПОТСВЕСНОТО

Кон изложбата ,,2019“ на Ѓорѓи Динев, одржана во Галерија МКЦ на 18.12.2019г.

Ѓорѓи Динев, како млад графичар кој неодамна ја заврши академската наобразба во класата на проф. м-р Мирко Вујисиќ, во …

Повеќе ...