mkc

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Другари,
За време на празниците билетарницата на МКЦ нема да работи во периодот од 31.12.2019 до 7.1.2020. Билетарницата ќе продолжи со работа на 8.1.2020.

Киното Милениум на 31.12.2019 ќе работи до 16 …

Повеќе ...
stefan mladenovski 1

„ЦРТАЧКИОТ НЕРВ НА ЕДЕН ГРАФИЧАР“

Кон изложбата „Дела на хартија“ на Стефан Младеновски, одржана во  Галерија МКЦ, на 12.12.2019г.

Изложбата со наслов „Дела на хартија“, која беше одржана на 12.12.2019 во Галеријата на МКЦ, претставуваше вистинско …

Повеќе ...
Градот_Убав

ГРАДОТ УБАВ 2 – Конкурсен повик

Другари, ја продолжуваме приказната на проектот „Градот убав“ со уште една галерија на улична уметност.

Повторно распишуваме повик за избор на авторски цртежи, кои ќе се реализираат во рамки …

Повеќе ...