CreArt - Aveiro

CreArt ОТВОРЕН ПОВИК

CreArt семинар за кураторство
29-31 октомври, Авеиро, Португалија

Тема:
Овој семинар ги истражува врските меѓу историјата и уметноста на кураторството, како и наративноста во кураторството. Се фокусира на современите изложби од уметноста на …

Повеќе ...

Повик за изведувачи – CON-FRONT

А. Проект

CON-FRONT е најнов меѓународен и мултидисциплинарен проект за културно одбележување на Првата светска војна. Проектот е поддржан од програмата Creative Europe во рамките на Европската година на културно наследство …

Повеќе ...
mkc

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,
Поради користење годишни одмори, билетарницата на ЈУ МКЦ од 4 јули, заклучно до 15 август, ќе работи во една смена – од 16 до 20 часот секој ден, освен во …

Повеќе ...