logo CINEDAYS

Големо признание за CINEDAYS

Фестивалот на европски филм CINEDAYS, по долга и исцрпна апликациска процедура, успеа да се акредитира во меѓународната асоцијација FIAPF и да се здобие со големото признание “Competitive film festival specialized …

Повеќе ...
Градот-убав---1.6-1-(1)

ГРАДОТ УБАВ – КОНКУРСЕН ПОВИК

ГРАДОТ УБАВ

Скопска улична галерија

Конкурсен повик:

 

МКЦ распишува повик за избор на 20 авторски цртежи, кои ќе се реализираат во рамки на проектот „Градот убав“.  Повикот е отворен за …

Повеќе ...
BANDEROLA

ОТВОРЕНИ ПОВИЦИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОТВОРЕНИ ПОВИЦИ ЗА УЧЕСТВО НА УМЕТНИЦИ НА РАБОТЛНИЦА ВО ЗАГРЕБ, ХРВАТСКА И УМЕТНИЧКИ ПРЕСТОЈ ВО ГРАДОТ КАУНАС, ЛИТВАНИЈА ВО РАМИКТЕ НА ПРОЕКТОТ CreArt

Град Скопје ги известува уметниците …

Повеќе ...