25552621_10214015931327585_1087950609_o

Признание за ЖМХ при МКЦ

„На свечена промоција во музејот на македонската борба, во присуство на бројни гости, традиционално и годинава, беа доделени десетте признанија за Македонски квалитет за 2017 година.
Признанијата ги доделија претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге …

Повеќе ...
naslovna-hinki

Златко Трајковски Хинки (1960–2017)

На 8 декември, Златко Трајковски (Хинки Мигдал) замина во вечноста. Уметник, музичар, познавач на современата музика, една од клучните личности на македонската авангарда во осумдесеттите години на 20-иот век, кој …

Повеќе ...