chkchkchk zdravomladi

МКЦ Резиме 2014

Вчера МКЦ го прослави својот 42. роденден.
Ние денес на кратко ќе се обидеме да резимираме што се’ направиме во 2014 година во ЈУ МКЦ Скопје. Да видиме до каде сме, да …

Повеќе ...
igor

Во сеќавање на Игор Исаковски

Поет, прозаист, преведувач, издавач, уредник, пријател…
Со неверување се коментира веста за неговото заминување, тивко, одненадеж, како што најмногу боли.
ПОЧИВАЈ ВО МИР, ДРАГ ПРИЈАТЕЛЕ!

СМИСЛАТА НА ЕДНА НОЌ

што правам јас овде,
да му …

Повеќе ...
mopraga

Настап на мандолинскиот оркестар на МКЦ во Република Чешка

Мандолинскиот оркестар на Младинскиот културен центар од Скопје, под диригентската палка на Ванчо Јовчев со успех учествуваше на Меѓународниот фестивал за хорови и оркестри “ Advent Music Festival” што од …

Повеќе ...