10632701_947950181888995_5454195354487511496_n

МАРК ЛЕНЕГАН ДОАЃА ВО СКОПЈЕ

извор: Дневник

На 25 февруари во МКЦ ќе настапи легендарниот американски рок-музичар Марк Ленеган (49). Тој музичката кариера ја почна како вокалист во групата The Screaming trees “. Во 1990 година …

Повеќе ...
PlakatMMasin

Подобро на гранка, одошто заглавен во лифт

Оваа сабота, 13.09.2014, 14:00, кафе бар Цреша:

Промоција на монографијата (групна изложба на Мирослав Масин – „ПОДОБРО НА ГРАНКА, ОДОШТО ЗАГЛАВЕН ВО ЛИФТ“). 130 страници, ексклузивно издание. Издавач ЈУ МКЦ – Скопје,
На …

Повеќе ...
DKC_Web3

Отворање на реновираниот Детски креатвиен центар

Во среда, 10-ти септември, на пладне, УСАИД Македонија и Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ – Македонија официјално ќе го отворат реновираниот и модернизиран Детски креативен центар …

Повеќе ...
kritika

Следете ја критика.мк

Во македонската интернет шума после долго време се појавува веб страна која ќе третира исклучиво култура.
Ентузијастичка акција на колектив од околу 30тина љубители на музика и уметност воопшто. Интересно ново …

Повеќе ...