Chk Chk Chk

Уште едно успешно издание на Здраво Млади!

Денес и последните гости го напуштија Скопје, металната конструкција од сцената е раситнета на обични метални шипки, видео-бимот личи на збир правоаголни лед-монитори нафрлени еден над друг, а улицата пред …

Повеќе ...

HP – наградува другарство!

 Сликнете другарска фотка, ставете #mojHPdrugar и освојте печатач HP Ink Advantage 5525.

Четвртото изданиe на фестивалот ЗДРАВО МЛАДИ! си доби уште еден другар – Хјулит – Пакард Македонија!

Историски, Хјулит-Пакард започнува како …

Повеќе ...
ОФИЦИЈАЛЕН_ПОСТЕР_ПАРАТИСИМА

ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ

Прв саем на современа уметност

Континео 2020 (Граѓанското здружение за промоција и поддршка на културата) од Скопје, Македонија во соработка со партнерската организација YLDA (Young People for Local Development Association) од …

Повеќе ...
divo

Промоција на Електро Култура

Драгите наши Стотројкаши го претставуваат своето најново издание:
Електро Култура – соло проект на Владимир Муратовски Диво
Сабота, 10 мај, 20 часот. Ла Кања…
Достапно на цеде, аудио касета и дигитален download.
На албумот …

Повеќе ...
fb-zm-sziget0

Здраво Млади, Здраво Сигет!

Здраво Млади и Сигет Македонија, на најсреќните Млади ќе им доделат по една неделна влезницa со кампување за Сигет Фестивал, 11-18 август, Будимпешта.

Најсреќните Млади:

- Имаат купен билет за фестивалот Здраво …

Повеќе ...
Monditalia_Corderie_Sta

„Наоди“ во Арсенале

Младинскиот културен центар со гордост обзнанува:

на овогодинешното венециско Биенале за архитектура, македонскиот национален претставник – проектот “Наоди“, ќе е дел од престижниот историски комплекс Арсенале (“Arsenale”).

Покрај триесетидвете држави кои имаат …

Повеќе ...