sok

ШОК фестивал

„Шок фестивал“ е името на четиридневниот студентски настан кој ќе се случува од 22 до 25 април во Скопје, на платото пред универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и на Филозофскиот …

Повеќе ...
a3307349170_10

„Некои девојки“ – домашна компилација

Компилацијата „Некои девојки“ во музичките продавници, но и достапна за слободно превземање.
На оваа компилација се поместени 15 композиции од домашни артистки и групи со проминентни женски членови кои се дел …

Повеќе ...
pic98-111211032014

АЛЕКСАНДАР ПЕЈОВСКИ, ФИРОМ РЕКВИЕМ

АЛЕКСАНДАР ПЕЈОВСКИ, ФИРОМ РЕКВИЕМ – 2013
Format: CD and mp3
омаж на пионерите на музичкиот минимализам од седумдесетите години на дваесеттиот век, концерт во живо, 20.04.2013, Денсинг Сала, Младински Културен Центар, Скопје
Издание на …

Повеќе ...
mobilna galerija

Мобилна галерија – Нов демократски простор за продуцирање култура

Превземено од Радио Слободна Европа

Независната уметничка сцена во Македонија, в петок, на 4 април, добива простор што ќе може да го моделира според своите потреби. Мобилната, монтажна галерија на Центарот …

Повеќе ...
art fair Berlin

Отворен повик за B.AGL ART afFAIRs 2015

Процесот на поднесување апликации за следниот саем на уметноста B.AGL ART afFAIRs е отворен! Јавен повик за уметници, куратори, групи, галерии – сите имаат подеднакви шанси.
Независниот саем на уметноста B.AGL …

Повеќе ...
Culture Development

Средношколски промо ден

На 10 мај 2014 година во Младинскиот Културен Центар ќе се одржи промотивен настан за овогодишното, четврто издание на фестивалот ЗДРАВО МЛАДИ со настап на средношколски музички групи кои свират …

Повеќе ...