wolfofwallstreet

Волкот од Волстрит во Кино Милениум

Светска премиера: 25 декември 2013

Филмот е базиран на вистински настани од животот на Џордан Белфорт, човек со неверојатна животна приказна – за неговиот подем како богат берзански посредник кој живее …

Повеќе ...
theeohseess

МКЦ Резиме 2013

Здраво, здраво,

2013 започна на 01.01.2013, ќе заврши на 31.12.2013.
Ќе се обидеме на кратко да дадеме резиме на изминатата година и активностите во ЈУ МКЦ – Скопје, полесно за нас, да …

Повеќе ...
Skrip inc.

Ангажиран перформанс! – No power. No life.

превземено од: http://password.mk

—–

Во четврток, 12. декември, со почеток во 20:00ч. во „Комуна“ во Љубљана ќе се одржи словенечката премиера на перформансот „Шкрип инк“ (Škrip Inc.) во кој дел од актерското трио е и …

Повеќе ...
Hobbit 2

The HOBBIT 2 во Кино Милениум!

За сите Вас, искрени фанови на Толкин и романот “The Hobbit”, Ви подготвивме едно неверојатно новогодишно изненадување!

Вториот дел од фантастичната трилогија, на истиот ден со светската премиера и во Македонија …

Повеќе ...

СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

ИЗБРАН НАШИОТ ПРОЕKТ ЗА СВЕТСKАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

превземено од dnevnik.mk (3.12.2013)
автор: Весна И. Илиевска

Седуммина реномирани архитекти со проектот „Наоди“ ќе ја претставуваат Македонија на 14. по …

Повеќе ...