Светска премиера: 25 декември 2013

Филмот е базиран на вистински настани од животот на Џордан Белфорт, човек со неверојатна животна приказна – за неговиот подем како богат берзански посредник кој живее на висока нога, до неговиот пад кој вклучува криминал, корупција и вмешување на федералната власт.

Режија: Martin Scorsese
Сценарио: Terence Winter (сценарио), Jordan Belfort (роман)
Улоги: Leonardo Di Caprio, Margot Robbie, Matthew Mc Conaughey, Spike Jonze, Jon Favreau, Jonah Hill
Траење на филмот: ‘180
Земја: САД
Жанр : Биографија | Комедија | Криминалистичка драма
Кино Милениум | Почеток на проекција од 19:00 | Цена на билет: 150мкд.