Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од 69 Records, Направи Заедно и ПМГ Рекордингс, тоа е потполно отворен концепт, на кој постојано се приклучуваат релевантни чинители на нашата алтернативна сцена. Токму таа сцена е единствената во Македонија, која музиката ја сфаќа и третира како уметност, борба и национално богатство. Ако ова ви се чини разумно и интересно, приклучете се на Земјотрес.

Настапуваат:

Andreas Hz & Martchin
Anna O.
Carnage Dominion
Defekt 13th
Dj Goce SAF
Fighting Windmills
Funk Shui
Goran KAN
Hardfaced
JUNE (ЏУН)
Leitmotif
NBK & Twister
Noviot Pochetok (The New Beginning)
PMG Kolektiv
Project: Orpheus
Sethstat Jazz & Mirko Popov
Smut
SPANK
Swatovski
Telemama
The Government
Toni Dimitrov

И оваа година како и минатите, освен музичката програма во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

ВАЖНО: БИЛЕТИ ВО ПРЕТПРОДАЖБА ОД УТРЕ (ЧЕТВРТОК, 21.01) НА БИЛЕТАРНИЦАТА НА МКЦ (Од 12:00 до 20:00)!

Првите 1000 билети се по 100 денари, потоа 150 денари. Побрзајте.

Сподели