Una

PlayUK – Фестивал на новиот британски филм

Земја: Велика Британија, 2016
Траење: 94 мин.
Режисер: Benedict Andrews
Жанр: драма

УНА го следи патот на млада жена која сака да си го врати минатото. 15 години претходно, Уна бега со постар маж, Реј, престап за кој била уапсена и затворена. Кога наидува на негова слика во каталог, Уна го пронаоѓа и се појавува кај него на работа. Нејзиното ненадејно појавување се заканува да го уништи новиот живот на Реј и да  ја измести од колосек нејзината стабилност. Се појавуваат неискажани тајни и закопани сеќавања, додека Уна и Реј трагаат низ урнатините на минатото. Нивната средба покренува неодговорени прашања и неисполнети копнежи. Ќе ги стресе и обајцата до темел. УНА гледа во сржта на уништувачката форма на љубов и прашува дали искупувањето е можно.

Сподели