Во среда, 14 декември ве каниме на проекција на филмот ТЕОРЕМА на Пјер Паоло Пазолини од 1968 година со Теренс Стемп и Силвана Мангано. Пазолини, еден од најзначајните режисери интелектуалци и теоретичари на филмот.
Терминот е 20 часот во џебното кино во МКЦ, Дебатен филмски клуб ЛАЛЕ.

Гостинка на дебатата е НАТАША САРЏОСКА, пазолиниолог и преведувач.

Сподели