Free Fire

PlayUK – Фестивал на новиот британски филм

Земја: Велика Британија, 2017
Траење: 90 мин.
Режисер: Ben Wheatley
Жанр: акција, комедија, криминалистички

Џастин (Бри Ларсон) организира состанок во напуштен магацин меѓу двајца Ирци (Силијан Марфи, Мајкл Смајли) и банда на чело со Вернон (Шарлто Копли) и Орд (Арми Хамер), кои им продаваат пратка со оружје.
Но, кога ќе бидат испукани истрели за време на размената, се отвора пеколот, а сите затекнати ненадејно веруваат во инфарктната емотивната игра наречена опстанок.

Сподели