Среда, 8 февруари во Дебатниот клуб ЛАЛЕ можете да го проследите унгарскиот филм „Слободен пад“ (Szabadeses) на ражисерот Герг Палфи, мајсторот на новиот филмски надреализам.
Филмот ги доби трите главни награди на фестивалот во Карлови Вари 2014 година.
Гостин на дебатата проф. Ристо Солунчев.
Szabadeses, на внимателниот гледач ќе му пружи 75 минути пријатно-непријатна, чудна, бизарна забава, неколку мигови смеа и неколку дискретни објаснувања. Откачено/луцидно!

Сподели