САМСАРА, еден од визуелно најфасцинантните филмови, во режија на Рон Фрике. Филм на кој не му е потребен текст. Филм, кој е чиста трансцеденција на духовноста. Медитативна визуелизација за континуираниот проток на животот. Филм кој ги збогатува сетилните искуства со музиката на Лиза Жерар и Мајкл Стернс
Проекција на филмот во Blu-ray резолуција.
По проекцијата следи дебата со гостинката Светлана Сеси КАМЏИЈАШ.

Дебатен филмски клуб ЛАЛЕ, МКЦ, Џебно кино во среда 15 март во 20 часот.

Влезот е слободен

Сподели