The Confession

PlayUK – Фестивал на новиот британски филм

Земја: Велика Британија, 2016
Траење: 96 мин.
Режисер: Ashish Ghadiali
Жанр: документарен

Моазам Бег е уапсен под сомнение за тероризам во Пакистан, Авганистан, Куба и Британија. Во 2002, во Баграм, тој признал дека е член на Ал Каеда. Никогаш не бил осуден за никаков криминал, па дури не бил ни осомничен.
Ова е неговото сведоштво од прва рака за она што го предизвикало тоа признание, за хрониката на теророт, мачењето и предавањето.

Сподели