Their Finest

PlayUK – Фестивал на новиот британски филм

Земја: Велика Британија, 2017
Траење: 117 min
Режисер: Lone Scherfig
Жанр: комедија, драма, романтичен

1940, Лондон, германски воздушни напади; со моралот на земјата на испит, Кетрин, неискусна сценаристка и привремениот кастинг и екипата работат под оган за да снимат филм кој ќе го крене духот на земјата и ќе ја инспирира Америка да влезе во војната.
Духовит, романтичен и трогателен портрет на млада жена во потрага по својот пат и својот глас, во ужасите на војната и филмовите.

Сподели