55 години од скопскиот катастрофален земјотрес.
МКЦ за Скопје е настан што нѐ потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на интензивноста, обединетоста и хуманоста на луѓето.

Програмата за оваа година е следнава:

Галерија: 
20:00 
Restart – Изложба на старата и младата генерација македонски уметници

Филмска програма:
Досие Скопје (епизода 1 – 10):
15:30 – кино Фросина & Плато МКЦ

Музичка програма:
Плато МКЦ 
22:30
Ayuune Sule (Гана)
Александар Велики (Македонија)
Hornsman Coyote (Србија)
Natty Fiyah SS (Македонија)
+ промоција на нов видео спот на Sethstat & Мирко Попов

Влезот е бесплатен.
Се гледаме на 26 јули во МКЦ, за Скопје ♥

Сподели