Премиера на документарниот филм „Doda- Животот и авантурите на Барон Франц Нопча“.

Режија: Висар Вишка
Времетраење: 100 минути

Франц Нопча е унгарски аристократ, роден 1877 година, кој на Балканот е познат како истражувач на албанската историја, култура, праисторија, раната балканска историја, етнологија, географија, модерна историја и албанското обичајно право.

Филмот е снимен на англиски јазик, со превод на македонски јазик.

Сподели