Меѓународно е-списание за книжевност и уметност Diversity, ве поканува на дружење по повод одбележувањето на Светскиот ден на разноликоста.

Програмата е следна:

19:00 ч. Групна изложба
19:00 ч. Надреалистична игра, модератор: Ања Илиева
19:00 ч. Мини саем
19:30 ч. Хуманитарна аукција (помош за чичко Драги), модератор Горјана Јордановска
20:00 ч. Книжевно читање на повеќе јазици, модератор: Горјана Јордановска
21:30 ч. Lepi Xhoni DJ set


Автори што ќе читаат свои стихови, раскази и извадоци од своите романи:

Катица Ќулавкова, Ивица Џепароски, Зоран Анчевски, Ферид Мухиќ, Ана Голејшка, Васко Маглешов , Милош Б.Андоновски, Нина Андонова Шопова , Владимир Јанковски, Александар Станојков , Иван Антоновски, Жарко Кујунџиски, Владимир Лукаш, Ненад Јолдески, Владимир Мартиновски , Џабир Дерала, Марија Грубор, Иван Шопов , Румена Бужаровска, Ѓоко Здравески, Димитар Башевски , Стефчо Стефанов , Петар Андоновски , Влада Урошевиќ, Тања Урошевиќ, Шпетим Селмани, Ѓорѓе Јовановиќ, Никола Маџиров

Свои дела ќе изложат:

Владимир Лукаш , Ѓорѓе Јовановиќ, Миле Ничевски, Ѓорѓи Митревски, Сали Ертунч, Иван Трајчев, Марко Јанев, Анастасија Величковска , Марија Сотировска, Тино Сотировски, Maja Kировска , Тони Димитров , Тома Димовски, Маја Џеповска

www.diversity.org.mk

Сподели