12 март, Кафе МКЦ, 20:00 „Северно од сонцето“, книга раскази од Бранислав Ѓорѓевски

Книгата „Северно од сонцето“ е збирка од 23 раскази поделена во три циклуси. Низ приказните доминира рефлексијата на современето македонско општество и стремежот кон подобро утре. Расказите ја обработуваат неизвесноста на постоењето преку непрекината потрагата кон среќата, како и постојаното откривање на љубовта преку сите нејзини форми.

 

Сподели