16 март, Планетариум, 20:00 „Модри фантазии“, книга поезија од Снежана Стојчевска

Снежана Стојчевска е родена на 17.09.1980 година во Скопје. Дипломира на Институтот за Педагогија при Филозофскиот Факултет во Скопје. Во 2012 ја објавува првата поетска книга „Шеќер по подот“ во издание на ИЛИ-ИЛИ, како дел од едицијата Русалки во која се јавува како уредник. „Под нулата“ е нејзино второ дело, за кое ја добива наградата „Бели Мугри“ за 2013 година, што ја доделува Домот на културата Кочо Рацин Скопје. „Модри фантазии“ е нејзина трета книга поезија.

 

Сподели