На 10 ноември (понеделник), 20:00, Галерија МКЦ, промоција на „Вистинска вода“, поетска книга од Владимир Мартиновски, издавач Кликер книги.

Интерпретација на поезија и музика со Оливер Јосифовски – бас и Ѓоко Здравески и Владимир Мартиновски- гласови.

„Вистинска вода“ е трет дел од театрологијата „Квартети“, во која низ четирите поетски циклуси повторно имаме можност да нурнеме во едно поетско изобилство на музика, слики … и „вистинска вода“.

Се гледаме во МКЦ!

Сподели