20. април, Галерија МКЦ, 19:00 часот, промоција на романот „Од Магла на Југ до Месечина на Север“ од Виктор Петрески во издание на Култура.

… Инспириран од историските настани на 20-тиот век, како и од вековната човекова борба за остварувањето на своите соништа и идеали, романот ќе го прошета читателот низ многу светли и темни улици и сцени, каде ќе биде прикажана природата на човечкото битие од љубов и топлина до брутални злосторства кои ќе го занемат читателот…

Сподели